پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 115610
استقبال از ماه مهر با طعم‌گراني
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 832

به گزارش از پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از سايت نافع ،  شهريور از نيمه گذشته است و بازار پر از دانش‌آموزاني است که همچنان در بازار لوازم‌التحرير در تکاپوي خريد وسايل مورد علاقه‌شان هستند و خانواده‌هايي که دغدغه گراني اين اجناس رهايشان نمي‌کند و لوازم‌التحريري که هر سال گرانتر از سال گذشته مي‌شوند.

درميان تنوع و زيبايي‌هاي چشمگير لوازم‌التحرير آنچه بيش از همه خودنمايي مي‌کند، برچسب قيمتهاي روي آن است و نگاه حسرت بار کودکاني است که گاهي با التماس و گاهي با لجبازي اصرار به خريد لوازم‌التحريرهاي زيبا و جذاب مورد علاقه شان مي‌کنند،

کودکاني که هنوز معني تورم، گراني، بي‌پولي و... را نمي‌فهمند و تنها چيزي که توجه‌شان را جلب مي‌کند زيبايي و تنوع لوازم‌التحرير موجود در بازار است.

با نزديک شدن به بازگشايي مدارس، بازار لوازم‌التحرير حسابي رونق گرفته و امسال هم همچون سالهاي گذشته شاهد افزايش قيمت در اين بازار هستيم.اين افزايش قيمت به دليل افزايش تقاضا است که از سالهاي قبل هم وجود داشته است اما در يکي دوسال اخير پررنگتر شده و شيريني و لذت خريد لوازم‌التحرير و وسايل مدرسه را به کام والدين و دانش‌آموزان تلخ کرده است.

در اين ميان علاوه بر گراني لوازم‌التحرير به دليل افزايش قيمت دلار و ...، تعدادي از سودجويان که همواره منتظر فرصت مناسب براي گران فروشي هستند در اين ايام بيشتر خواسته خود را محقق مي‌کنند.

امسال نيز همچون سالهاي گذشته در حالي که مسئولان ستاد تنظيم بازار و تعزيرات از مبارزه با گران فروشي و احتکار و هر گونه تخلف ديگري خبر مي‌دهند، اما بسياري از فروشندگان با اشاره به نوسانات قيمت دلار و بروز مشکلات تجاري و تحريم قيمت بسياري از اجناس خود را افزايش داده‌اند.

گلايه مصرف‌کنندگان از گراني لوازم‌التحرير

با همين بهانه سري به بازار لوازم‌التحرير زديم و با تعدادي از فروشندگان و خريداران لوازم‌التحرير به گفتگو نشستيم که در ادامه مي خوانيد:

پدر و مادري که براي دختر 10 ساله‌شان در يکي از فروشگاه‌هاي معروف لوازم‌التحرير شهر مشغول خريد بودند در اين رابطه گفتند؛ بازار لوازم‌التحرير همه ساله در ايام پيک خريد اين نوع کالا داغ تر مي‌شود و قيمتها به شکل چشمگيري افزايش پيدا مي‌کند اما در دو سال اخير گراني اين اجناس بيشتر به چشم مي‌آيد به طور مثال مدادرنگي که دوسال پيش با سه هزار تومان تهيه مي‌کرديم را بايد به قيمت 10 هزارتومان بخريم.

پدر و مادر ديگري مي‌گويد: هر ساله بايدمبلغ بيشتري براي خريد لوازم‌التحرير هزينه کنيم و با وجود تنوعي که در بازار لوازم‌التحرير وجود دارد بچه ها هيچ تمايلي به استفاده از لوازم‌التحرير ايراني ندارند و از طرفي ما که سه دانش‌آموز در خانه داريم هزينه بيشتري را بايد متحمل شويم.

مادر يکي ديگر از کودکان معتقد است: علي‌رغم فعاليتهاي انجام شده در خصوص فرهنگ‌سازي براي استفاده از لوازم‌التحرير طرح‌هاي ايراني اسلامي اما هنوز هم نمونه‌هاي زيادي از لوازم‌التحرير با طرح‌ انيميشن‌ها و بازي‌هاي کامپيوتري در بازار نوشت‌افزار وجود دارد که بچه‌ها هم علاقه زيادي به استفاده از آنها دارند.

يکي ديگر از شهروندان نيز به مشکل ورود انواع لوازم فانتزي که چند سالي است باب شده اشاره مي‌کند و مي‌گويد: بسياري از اين لوازم به لحاظ شکل و رنگ طوري طراحي شده‌اند که سليقه دانش‌آموزان به سمت آنها هدايت مي‌شود.

احمد محمدي با اشاره به اينکه محصولات داخلي با وجود قيمت پايين‌تر به لحاظ جذابيت ظاهري با سليقه دانش‌آموزان مقاطع ابتدايي و راهنمايي فاصله دارد، اظهار داشت: با اين که هر سال دفتر و مداد و خودکار بچه‌ها را از اين بازار خريداري مي‌کنم، اما باز هم ناچارم بخش عمده‌اي از لوازم را از مغازه‌هاي لوکس خريداري کنم، چون معمولا لوازم ايراني درجه دو هستند و بچه‌ها به آن رضايت نمي‌دهند.

بيش از 70 درصد بازار نوشت افزار در اختيار محصولات وارداتي است

يکي از فروشندگان لوازم‌التحرير مي‌گويد: قيمت لوازم‌التحريرامسال نسبت به سال گذشته کمتر افزايش داشته است اما سال گذشته شاهد افزايش بيش از حد لوازم‌التحرير بوديم.

در همين خصوص يکي از فعالان بازار لوازم‌التحرير در همدان اظهار داشت: دولت حمايت و کنترل بازار نوشت افزار را فقط در بحث تأمين دفترهاي شرکت تعاوني خلاصه کرده که به دليل ساده بودن خيلي هم مورد استقبال دانش‌آموزان قرار نمي‌گيرد.

يکي ديگر از فروشندگان نيز با بيان اينکه متاسفانه در حال حاضر بيش از 70 درصد بازار نوشت افزار در اختيار محصولات وارداتي به خصوص محصولات چيني است، گفت: اين محصولات به لحاظ تنوع و قيمت مناسب توانسته نظر بسياري از مصرف‌کنندگان را به خود جلب کرده و جايگاه نوشت‌افزارهاي داخلي را به خود اختصاص داده‌اند.

به گفته بسياري از فعالان بازار لوازم‌التحرير، اجناس موجود وارداتي به جهت آنکه خواسته مصرف‌کننده را برآورده مي‌کنند و قيمت مناسب‌تري نسبت به اجناس داخلي دارند، جايگاه ويژه‌اي را در بين مصرف‌کنندگان پيدا کرده است.

دفترهاي دولتي جذابيت ندارند

رئيس اتحاديه لوازم‌التحرير همدان گفت: بانزديک شدن به آغاز سال تحصيلي جديد و افزايش تقاضا در حوزه لوازم‌التحرير در حال حاضر هيچ کمبودي در همدان وجود ندارد.

عباس ستاره‌اي ادامه داد: سال گذشته شاهد افزايش چشمگير قيمت لوازم‌التحرير بوديم اما امسال قيمت اين نوع کالا بعد از گراني بيش از حد سال گذشته چندان افزايش نداشته است.

وي با اشاره به توزيع دفتر‌هاي بازرگاني خاطرنشان کرد: بهتر است به جاي اينکه کاغذ مرغوب و با کيفيت صرف توليد دفترهاي بازرگاني که با نرخ دولتي توزيع مي‌شوند؛ با کيفيت و ظاهر بهتري توليد شوند و تفاوت هزينه توليد آنرا با افزايش قيمت جزيي بر روي اين اجناس جبران شود.

وي اظهار داشت: با توجه به اينکه متاسفانه در استان همدان هيچ گونه توليدي در اين زمينه وجود ندارد، نياز بازار به اندازه کافي از استان‌هاي تهران و اصفهان تامين و واردات از اين استان‌ها انجام شده است.

وي ادامه: نظارت‌ها بر نحوه فروش و قيمت‌ها انجام خواهد گرفت اما با توجه به اينکه هر فروشنده‌اي بر مبناي خريدي که انجام داده است، اجناس خود را به فروش مي‌رساند، تنظيم بازار به سختي امکان‌پذير است.

عباس ستاره‌اي به گراني کالاهاي لوازم‌التحرير در بازار اشاره کرد و افزود: دولت در راستاي خريد ارزان کالاهاي دانش‌آموزي و دانشجويي تنها کاري که توانسته انجام دهد اين است که قيمت دفترهاي معمولي را پايين نگه دارد.

ستاره‌اي با اشاره به قيمت دفترهاي دولتي اظهار داشت: قبلا هم قيمت دفترهاي دولتي پايين بود و اکنون هم قيمت پايين است و با قبل فرقي نکرده است.

کشش بازار مي‌طلبد که اجناس مختلف و گران در آن زياد باشد معاون نظارت و بازرسي سازمان صنعت، معدن وتجارت استان همدان با بيان اينکه وظيفه صنعت، معدن و تجارت تنها نظارت بر اين است که واحد هاي صنفي تخلف نکنند، بيان کرد: در دستور کار است که با تخلف صنفي برخورد شود.

عليرضا شجاعي ادامه داد: نظارت بر روي کيفيت لوازم‌التحرير نيز بر عهده بخش خصوصي و آزاد است.

وي با اشاره به اينکه گراني به مولفه هاي اقتصادي مربوط مي شود، اظهار داشت: گراني ناشي به شرايط متعددي مثل ارز، طلا، تحريم و غيره بستگي دارد.

شجاعي با اشاره به اينکه مانور بازگشايي مدارس آغاز شده است، ابرازداشت: بازار يک بازار رقابتي است کشش بازار مي طلبد که اجناس مختلف و گران در آن زياد باشد.

عوامل موثر در توليد دفاتر دانش آموزي تا حدودي کنترل مي‌شود

مدير کل نظارت بر کالاهاي غير فلزي سازمان حمايت از توليدکنندگان و مصرف کنندگان خبر مي‌دهد که در سال جاري با سنديگاي توليدکنندگان کاغذ تفاهم نامه‌اي منعقد کرده‌اند که توليد کاغذ با رعايت ضوابط قيمت‌گذاري سازمان حمايت اقدام به توليد کنند. بدين ترتيب اگر مواد اوليه‌اي افزايش قيمت پيدا کند بايد طبق ضوابط سازمان حمايت عمل کرده و بالاتر از سودهاي مشخص شده قيمت‌گذاري نکند.

به گفته محمد حسين مولاخواه علاوه بر اين، با مجمع عالي واردات در خصوص انواع کاغذهاي وارداتي تفاهم نامه‌اي جهت کنترل قيمتها منعقد شده و باعث شده بستري آماده شود تا واردکنندگان کاغذ در چارچوب ضوابط و مقرارات جاري حرکت کنند و با اين دو اتفاق جديد عوامل موثر در توليد دفاتر دانش آموزي "تا حدودي"! کنترل مي‌شود.

وي خاطر نشان مي‌کند: در راستاي طرح تامين و عرضه دفاتر دانش آموزي سازمان حمايت دستورالعملي صادر کرده تا طبق آن دفاتر به مقدار نياز تهيه و با نظارت سازمان صنعت ، معدن،تجارت در اختيار اتحاديه توزيع لوازم تحرير قرار بگيرد و در واحدهاي صنفي و نمايشگاههاي عرضه مستقيم کالا به فروش برسد.

ولي مولاخواه هم تصريح مي‌کند که بخش اعظمي از نوشت افزار وارداتي است و با توجه به تنوع و کيفيتي که دارد در بازار مورد توجه قرار مي‌گيرد.

آنچه در اين ميان بايد مورد توجه واقع شود اينکه؛ گراني لوازم‌التحرير هميشه بوده و در آستانه ماه مهر بيشتر مي‌شود اما در اين ميان نظارت بر بازار لوازم التحرير بايد همواره مورد توجه نهادهاي مسئول قرار بگيرد که فضا براي افراد سودجو ناامن شود چرا که در ميان اين گراني‌هاي و آشفتگي بازار لوازم‌التحرير تنها کساني که متضرر مي‌شوند دانش‌آموزان هستند.

انتهاي پيام/

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html